umarkert punkt i vassdrag som definerer riksgrensens forløp Merknad: Ikke definert som punkt i grenseprotokollen. Ikke punkt mellom stolpepar.
et markert punkt som definerer riksgrensa Merknad: Gjelder både riksrøyser bygd opp av stein og betongsøyler som står i riksgrensa, såkalte fellesmerker.
røys som ligger mellom riksrøyser med stor avstand, eller der fri sikt mellom disse mangler
stein som ligger i direkte tilknytning til riksrøys for å vise retningen til neste riksrøys
hjelpepunkt for rekonstruksjon av objektets (riksrøys eller utligger) opprinnelige beliggenhet
hjelpemarkering knyttet til riksgrensa, for eksempel bolter, borehull, stenger, overettmerker, etc.
stolpe i komposittmateriale som alltid opptrer i par, en på norsk og en på russisk side, og som sammen definerer grensemerke på profilen mellom dem
grensemerke som viser riksgrensas beliggenhet, men som ikke definerer selve riksgrenseforløpet
røys i grensas strekning som ikke definerer grensas beliggenhet Merknad: Utligger skal i utgangspunktet ligge i selve riksgrensa.
skilt satt opp i tilknytning til riksgrensa for å orientere om grensas beliggenhet
et vanligvis umarkert punkt som definerer riksgrensa Merknad: Brytningspunktene er definert, ofte som skjæringspunkt mellom rettlinjer basert på de to nærmeste riksrøysene på hver side av brytningspunktet, eller av overettmerker.
som oftest et umerket punkt som ligger i profilen mellom grensestolpene Merknad: På land ligger punktet som regel midt mellom grensestolpene. Der det er stein eller fjell er sentermerket markert med borhull med ring (25 cm i diameter) rundt. I vann er punktet umerket, og skal sammenfalle med dypålen.
originale, historiske eller nyere koordinatinformasjon Merknad: Kan avvike fra koordinatene for den digitale representasjonen, grunnet senere konstruksjon av grensen.
gjeldende, original, historisk eller nyere høydeinformasjon Merknad: Kan avvike fra koordinatene for den digitale representasjonen, grunnet senere konstruksjon av grensa.
plassholder for en kodeliste som tilsvarer innholdet i KOORDSYS kodelista i FYSAK