Navnerom: http://skjema.geonorge.no/SOSI/produktspesifikasjon/TurOgFriluftsruter/2.5.1
Definisjon: Rute for annen ferdsel, hovedsakelig knyttet til friluftsliv Merknad: Annen rute kan være riderute, trugerute, padlerute osv.
Definisjon: Rute for menneskelig ferdsel til fots Merknad: Ruter kan ha mange utforminger og gå på ulike fysiske underlag. Fotruter kan gå i fjellområder, i skog, i kulturlandskap, langs kysten eller som spaserruter i by- og boligstrøk. Inkluderer turveger, turstier og spesialruter som for eksempel natursti og kultursti.
Definisjon: Generelt overordnet ruteobjekt for tur- og friluftsruter Merknad: Alle kurveobjekter i denne produktspesifikasjonen vil arve egenskaper fra denne objekttypen.
Definisjon: Rute for ferdsel generelt Merknad: Alle kurveobjekter i denne produktspesifikasjonen vil arve egenskaper fra denne objekttypen.
Definisjon: Rute for ikke-motorisert ferdsel på snø Merknad: Fortrinnsvis på ski, men også andre former slik som hundekjøring. Inkluderer ikke alpinanlegg.
Definisjon: Abstrakt objekttype som bærer en rekke egenskaper som er fagområdeuavhengige og kan benyttes for alle objekttyper Merknad: Alle objekttyper i denne produktspesifikasjonen vil arve egenskaper fra denne objekttypen.
Definisjon: Rute for ikke-motorisert ferdsel på sykkel Merknad: Sykkelrute kan følge kjørevei, gang/sykkelvei, traktorvei, sti etc
Refererer til et informasjonselement, enten lokalt eller globalt. Link kan være til dokumenter, bilder, video osv. Eksempel: Lokal : //skrisrv2/tjenester/sosiforv/web/welcome.htm Global: http://faktaark.naturbase.no/naturtype?id=BN00080408&srid=32633
Unik identifikasjon av objektene innen et datasett. Må ikke forveksles med global unik identifikasjon. Det finnes ikke støtte for håndtering av id som annet enn en vanlig tekstegenskap i SOSI. Egenskapen vil bli påkrevd når forvaltningssystemet støtter håndtering av ID fullt ut.
Beskrivelse av kvaliteten på stedfestingen. Gruppeegenskap, som minimum skal bestå av målemetode og nøyaktighet i grunnriss. Egenskapen kompaktifiseres. Merknad: Kvalitet er en påkrevd egenskap.
Nummerering av kommuner i henhold til Statistisk sentralbyrå sin offisielle liste. Merknad: Det presiseres at kommune alltid skal ha 4 siffer, dvs. eventuelt med ledende null.
Rute som er definert ut fra spesiell tilrettelegging, spesielle bruksformål eller historisk opprinnelse.
Definerer om ruta vedlikeholdes og tilrettelegges som en sommer-, vinter- eller helårsrute.
Minste sti-, sykkelsti- eller skiløypebredde på strekningen (ligger i intervallet).
Vurdering av tilgjengelighet for personer med nedsatt funksjonsevne.
Klassifisering av tur- og friluftsruter etter hvor brukerne i hovedsak kommer fra. Klassifisering vurderes av "Vedlikeholdsansvarlig" og defineres ut fra bruken av ruta.
Angivelse av hvor krevende en rute er, basert på forholdsvis objektive kriterier som underlag, tekniske utfordringer, høydemeter og stigningsgrad/eksponering. For mer informasjon, se kapitel om Gradering i Merkehåndboka (http://www.turistforeningen.no/merkehandboka/).
Grov gruppering av ulike opparbeidingstiltak på bakken/grunnen knyttet til turstier, skiløyper mv. Merknad: Egenskapen kan registreres multippelt.
Forteller om det er merking langs en sti, løype, veg, sykkelveg mv. Med merking menes markering for å vise veg. Merknad: RuteMerking er en påkrevd egenskap.
Metode for måling av posisjon i grunnriss (x,y) (og høyde (z) når metoden er den samme som ved måling i grunnriss). Merknad: Målemetode er en påkrevd egenskap.
Spesielle skiløyper definert ut fra observert bruk eller merking, anbefaling eller tilrettelegging for bruk.
Spesielle former for sykkelruter. Se Merkehåndboka (http://www.turistforeningen.no/merkehandboka/) for videre definisjon av sykkelruter som inkluderer utforsykling, terrengsykling og tursykling. Transportsykling er en egen kategori som fanger opp sykkelruter på og i tilknytning til veier og inne i byer og tettsted.