Fotogrammetrisk registreringsinstruks

Geovekst 1.0

pakke

Beskrivelse:

Viser treff 1 - 15 av 15



Anleggsområde objekttype

Som anleggsområde regnes områder der det pågår midlertidig anleggsarbeid som for eksempel utbygging, inkludert fyllplasser. Benyttes for større anlegg (større enn 1000m2), typisk vegprosjekter eller boligfelt. Grustak regnes ikke som anleggsområde. Innenfor et anleggsområde skal kun objekter av permanent karakter registreres (for eksempel bygninger og ferdig opparbeide veger). Objekter av midlertidig karakter, som antas å bli endret/fjernet når anleggsarbeidet er ferdig skal ikke registreres (for eksempel anleggsveger, fyllinger, grøfter og gjerder). Merknad: Utbyggingsområder kan/bør også i stor grad registreres i FKB-Tiltak. I utgangspunktet registreres anleggsområder i FKB-Arealbruk uavhengig av innholdet i FKB-Tiltak, men unntak fra dette kan avtales det enkelte kartleggingsprosjekt. F.eks. at store utbyggingsprosjekter knyttet til samferdsel som ligger i FKB-Tiltak ikke registreres i FKB-Arealbruk.


Alpinbakke objekttype

For å sikre korrekt avgrensing ved fotogrammetrisk registrering, anbefales det å utarbeide manus. Spesielt kan det være vanskelig å tolke avgrensingen av alpinbakke i snaufjellsområder. Alpinbakke skal registreres fullstendig, avgrensingen skal være i samsvar med utstrekning av Skitrekk / Stolheis og preparerte løyper.


Steintipp objekttype

Benyttes for permanente steintipper (større enn 1000m2) i forbindelse med damanlegg og gruvedrift.


Golfbane objekttype

For å sikre korrekt avgrensing ved fotogrammetrisk registrering, anbefales det å utarbeide manus. Golfbanen skal registreres fullstendig. Interne veger og tilhørende areal skal inngå i arealbruksflaten, ikke bare spilleflaten på de forskjellige hullene


Industriområde objekttype

Avgrensingen kan være diffus. For å sikre god fullstendighet og korrekt tolking ved fotogrammetrisk registrering, anbefales det å utarbeide manus.


SportIdrettPlass objekttype

For å sikre god fullstendighet og korrekt tolking ved fotogrammetrisk registrering, anbefales det å utarbeide manus. Omfatter også sport- og idrettsområder i tilknytning til skoler og områder tilrettelagt for motorsport (for eks motorcrossbane). Ytterkant (gresskant, gruskant, asfaltkant) av banene registreres som Idrettsanlegg (se FKB-BygnAnlegg). Selve oppmerkingen av banene skal ikke registreres


Transformatorstasjon objekttype

Merknad: Inngikk fram til FKB 4.61 som en del av Industriområde, men bør være grei å klassifisere som transformatorstasjon fra flybilder.


Campingplass objekttype

For å sikre korrekt avgrensing ved fotogrammetrisk registrering, anbefales det å utarbeide manus. Spesielt kan det være vanskelig å tolke avgrensingen av campingplasser som ikke er inngjerdet eller avgrenset av andre objekttyper. Campingplassen skal registreres fullstendig. Interne veger og fellesarealer skal inngå i arealbruksflaten.


Lekeplass objekttype

For å sikre god fullstendighet og korrekt tolking ved fotogrammetrisk registrering, anbefales det å utarbeide manus. Lekeområder i skolegårder/barnehager skal registreres som en sammenhengende lekeplass med mindre lekeområder ligger fysisk adskilt. I så fall registreres lekeplass for hvert enkelt område. Lekeplasser i åpne fellesareal (blokkbebyggelse) og innenfor andre arealbruksflater (for eksempel park) skal registreres. Områder med lekeapparater i private hager (villa/enebolig) registreres ikke.


Grustak objekttype

Leirtak og Steinbrudd er utgått som egne objekttyper og skal registreres som Grustak.


Gravplass objekttype

Avgrensingen kan være diffus, spesielt for nyere områder og gravplasser uten inngjerding. For å sikre god fullstendighet og korrekt tolking ved fotogrammetrisk registrering, anbefales det å utarbeide manus. Gravplassen skal registreres fullstendig. Interne veger, gangveger og tilhørende areal skal inngå i arealbruksflaten


Park objekttype

Avgrensingen kan være diffus. For å sikre god fullstendighet og korrekt tolking ved fotogrammetrisk registrering, anbefales det å utarbeide manus